EBEVEYNLERİN DİKKATİNE !!! Uzman Psikolog Pınar Erdoğan ebeveynleri uyarıyor !

EBEVEYNLERİN DİKKATİNE !!! Uzman Psikolog Pınar Erdoğan ebeveynleri uyarıyor !

 

Merhaba Değerli Takipçilerimiz

DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN Mİ PSİKOLOG GÖRÜNÜMLÜ ŞAPŞİK Mİ?

Bu yazımda aklımı çokça kurcalayan bir konuya değinmek istiyorum. Başlık kafanızı karıştırmış olabilir lakin yazıyı okudukça keşke sadece başlıktan dolayı kafam karışsaydı diyeceksiniz.
Bildiğiniz üzere kitap yazmaya başladığım için son 5 aydır sosyal medyayı kullanmaya başlayarak instagram ve facebook hesapları açtım. Açtıktan sonra öğrenmem biraz zaman alsa da (hala öğrendiğim söylenemez) 🙂 alışınca gördüklerim beni hem çok şaşırttı hem de çok üzdü.
Sosyal medya sosyalleşmekten çıkmış, insanların kişisel egolarını, dürtülerini tatmin ettiği, rahatlıkla yalan söylediği, ticaret alanına dönüşmüş. Tabi ki kimseyi kınayamam herkesin tarzına saygı duymak zorundayız.

Gelelim başlığın nimetlerine ; yüzlerce belki binlerce psikoloji, çocuk gelişimi, aile danışmanlığı, öğrenci koçluğu vs vs vs hesap inceledim. Bazılarını araştırma şansımda oldu. Araştırdıktan sonra ise sonuç hüsran.

Misal bir vatandaş şirketin birisinde ön muhasebede çalışmakta (mesleğine saygı duyuyoruz) açmış bir psikoloji hesabı yazmış altına açıklamayı “her sorunuz için ücretsiz dm den ulaşabilirsiniz”
oturmuş düşünürlerin sözlerini paylaşmış(buna da sözüm yok ben de yapıyorum) büyük bir takipçi kitlesine ulaşmış sonra da başlamış soruları cevaplamaya 🙂

Peki nasıl cevaplıyor soruları? Bu sorular zihninizde daireler çizmeye başladı biliyorum 🙂

Çünkü bende merak ettim ve iki tane soru sordum. Arkadaş pişkin pişkin sorumu cevapladı, doğruluk payı da vardı cevaplarında. Şaşırdım açıkçası nasıl bir ön muhasebe elemanı psikoloji hakkında bu kadar çok şey biliyor diye düşünürken hepimizin abisi, akıl hocası google abi geldi aklıma 🙂 bir baktım arkadaş soruyu soran kim, konunun uzmanı mı diye umursamadan soruyu google a yazmış ve de çıkan ilk sayfada ki cevabı yapıştırmış bana 🙂

Evet çok şaşırtıcı güzel ülkemin saf ve temiz yürekli, herkesi kendisi gibi zanneden insanları kandırılıyor. Çocuk gelişim uzmanı belkide kuaför, pedagog yazan belki de sadece kreşte çalışan bir işçi, psikolog diyen belki de sadece para ile psikoloji okumuş ve de kliniği yok, özel sektörde bambaşka bir iş yapıyor.

Her psikolog yazan psikolog olmayabilir, her pedagog yazan pedagog olmayabilir, her psikoloji mezunu psikolog demek değildir.

Takipçi sayısı yüksek olan her hesap güvenilir değildir. Bu hafta öğrendim daha, takipçi satın alınabiliyormuş, hatta hesap satın alınabiliyormuş 🙂

Veyahut şizofrenik çözümler bulanlar çok daha tehlikeli, oturup sahte hesaplar açarak kendilerini takip eden, kendilerine yorum yapan hatta kendilerini övenler de var. Evet trajikomik şizofrenik vakaya sahip psikoloji mezunları kendilerine psikolog hatta pedagog demektedirler.

Psikoloji mezunu pedagog demek değildir

ÖNEMLİ !!!
Peki kimdir pedagog?
Halk arasında son yıllarda PEDAGOG demek ÇOCUK PSİKOLOĞU demek olarak nitelendirilmeye başladı.
YANLIŞ!!!
PEDAGOG çocuk psikoloğu değildir!!!
Pedagog çocuk eğitimcisidir ve de sanıldığı gibi psikoloji mezunu olmazlar.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünü okurlar.
Çocukların psikolojileri üzerine tedavi etme veya söz söyleme haklarına sahip değildirler!!!
Çünkü insan psikolojisi okuyan birisine sen bu yaş aralığını al ben bu yaş aralığını alayım diyemezsiniz.
Çocuk psikolojisi ile sadece çocuk psikologları ilgilenebilir.
EE az önce psikoloji yaş ayrımı yapmaz diyordunuz dedi sanki birisi. Şöyle ki mezun olduktan sonra özel eğitimler alarak çocuk psikolojisi alanında uzmanlaşabilmektedirler.
Bu alanda Türkiye de bildiğim Pedagog Adem Güneş, Prof. Dr. Hatice Güz veya Yrd. Doç. Dr. Serdar Alparslan var, daha çok fazla var tabi ki örnek verdim sadece.

Şuraya bir DİPNOT koyma gereği duydum : Bu doktorlarımızı şahsen asla tanımamaktayım sadece meslek olarak kendilerini tanıyorum yani reklam yapmıyorum 🙂

Çok uzattığımın ve daldan dala atladığımın farkındayım affola 🙂

Çocuklarınızı ÇOCUK PSİKOLOĞUNA götürmeden önce çok iyi araştırın, diplomasını sorun hatta görün, psikoloji mezunu değilse kaçın. 🙂

Bir detay vereyim , neden diplomalara bakın dedim ? çünkü maalesef halkımızda ki pedagogların çocuk psikoloğudur yanlış algısından dolayı bir çok çocuk psikoloğu pedagog ünvanını kullanmaktadır. O yüzden pedagoglardan kaçmayın psikoloji mezunu olmayan veya olup çocuk psikolojisi alanından yüksek lisans veya doktora yapmamış olan pedagoglardan kaçın.

Bir küçük öneri daha her durum için çocuk psikoloğu aramayın , belki de ebeveyn olarak sizin psikolojiniz bozuktur belki de sadece çocuğunuz ile verimli zaman geçiremiyorsunuzdur veya onları anlayamıyorsunuzdur.

O zaman ne yapıyoruz?
Sosyal medyada sırf takipçi sayısı yüksek diye kendisine psikolog diyen vatandaşlara danışmıyoruz (gerçekten kim olduklarını bilmiyor isek.)

Onlardan alışveriş yaparken ünvanlarına veya takipçi sayılarına aldanmıyoruz.
Sadece ürüne odaklanıyoruz.

Çocuklarınıza çocuk psikoloğu(halk tabiri ile pedagog) ararken diplomalarına dikkat ediyoruz.
En küçük şeyleri büyütüp hemen uzmana danışmak yerine çocuklarımızı anlamaya çalışıyoruz.
Önce kendimizi, sonra çocuklarımızı ve eşimizi,ailemizi , bayrağımızı,vatanımızı seviyoruz.
Hep küçük mutlulukları yakalayarak yaşamayı felsefe ediniyoruz.

Marifetli kadınlar ailesi olarak bizi de severseniz mutlu oluruz, sevmezseniz biz yine de sizi sevmeye devam ederiz 🙂

Çok konuştum ve şimdi susuyorum.

@psk.pinarerdogan

www.marifetlikadinlar.net için Psikolog Pınar Erdoğan tarafından hazırlanmıştır. marifetlikadinlar.net KAYNAK gösterilmeden kullanılamaz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: