Arterlerinizi Doğal Yollardan Temizlemek İçin 9 Yiyecek…

Arterlerinizi Doğal Yollardan Temizlemek İçin 9 Yiyecek…

Sızma zeytinyağının diğer faydalarının yanı sıra, arterlerinizi temizlemeye yardımcı olduğunu ve kardiyovasküler sağlığınıza özen gösterdiğini biliyor muydunuz?

Yiyecekler sağlığımız için çok önemli bir rol oynar, bu sebepten dolayı en iyi kalitedeki yiyecekleri aldığımızı bilmek önemlidir.

Aşağıda, arterlerinizi temizlemek için düzenli olarak yemeniz gereken dokuz gıdayı sizinle paylaşacağız:

1. Nar suyu

Narlardan elde edilen doğal meyve suyunun, sağlığınıza yararlı bazı antioksidanlardan yüksek miktarda içerdiği saptanmıştır.

Düzenli olarak nar suyu tüketimi, arterlerinizi temizler, aterosklerosisin (damarların yağ bağlaması) olumsuz etkilerini azaltır ve kötü kolestrol (veya LDL) ile mücadele eder.

2. Yağlı balık

Çeşitli balıklar, vücudumuzun üretmediği bir besin olan omega-3 yağ asitlerinin ana kaynağıdır; gıda yoluyla emilimi kardiyovasküler sağlığın iyileşmesine yardımcı olabilir.

Beslenme düzeninize haftada en az iki kere tüketecek şekilde eklediğinizde, tıkanmış arterleri açabilir, kan dolaşımındaki lipitleri düzenler, arterlerin ve damarların sertleşmesini önleyebilir.

Ayrıca, açılan damarlar için yararlı olan anti-enflamatuvar bir etkiye sahip olduğunu da unutmayın.

En çok tavsiye edilen balıklardan bazıları:

Somon
Uskumru
Ton balığı
Alabalık
Ringa
Sardalye

3. Lahana turşusu

Lahana turşusu, doğal bir sağlıklı bakteri kaynağıdır ve bunların sindirim sistemi ve kalp sağlığınız üzerinde pozitif bir etkisi vardır.

Beslenmenize eklediğinizde, vücudunuzun doğal temizleme sürecini iyileştirirken, kolestrol seviyelerini düşürür ve toksik maddeleri ortadan kaldırır.

En iyisi de, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve birçok bulaşıcı hastalığın gelişimini engeller.

4. Zeytinyağı

Sızma zeytinyağı, arterlerin doğal temizliğini harekete geçiren sağlıklı bir temel yağ asidi kaynağıdır.

Çiğ tüketmek, aşırı kolesterol ve trigliseritleri yok etmeye yardımcı olur ve bu da kalp krizi ve felç riskinizi azaltır.

Antioksidanlar, serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruma sağlar ve damarların sertleşmesini önler.

5. Susam

Susam tohumlarının, kalbinizi korumak, dolaşım sorunlarını hafifletmek ve aterosklerosisin ilerlemesini önlemek konusunda etkili olduğu görülmüştür.

Susam, yağ asitleri, antioksidan ve anti-enflamatuvar bileşikler içerir ve bunlar da diğer faydalarının yanı sıra arterlerinizin sağlığını iyileştirirler.

6. Domates

Domates, likopen olarak bilinen güçlü bir antioksidan içerir, bu da arter duvarlarınız boyunca kötü kolesterolün oksitlenmesini azaltmaya yardımcı olur.

Salatalara ve meyve sularına çiğ olarak ekleyerek faydalarını alabilmenize rağmen, en fazla fayda, domates piştiğinde alınır.

7. Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesinde bulunan lif, sindirimin iyileştirilmesine iyi gelmektedir, aynı zamanda kolesterol ve yağların metabolize edilmesine yardımcı olmaktadır.

Her gün veya haftada üç kez tükettiğinizde, arterleriniz kendiliğinden temizlenir ve zararlı atıklardan kurtulur.

8. Kuruyemişler

Kuruyemişler açlığı bastırma meselesinde sağlıklı bir alternatif olmanın yanı sıra – tıkanmış arterleri ve kardiyovasküler hastalıkları önlemek için harika bir seçenektir.

Mono doymamış yağ ve omega-3 yağ asitleri içerirler; bunlar da vücutta LDL kolesterolün birikmesini önlemeye yardımcı olmaktadır.

Şu kuruyemişleri tüketebilirsiniz:

Fındık
Antep fıstığı
Badem
Fıstık

9. Karpuz

Karpuz kalori bakımından çok düşük olan ve birçok antioksidan içeren bir meyvedir, aynı zamanda arterleri de korumaktadır.

Karpuzun diüretik içerikleri, enflamasyonu kontrol etmeye, dolaşımı iyileştirmeye, kan dolaşımındaki atıkların uzaklaştırılmasını desteklemeye yardımcı olur.

Karpuz, L-sitrulin olarak bilinen ve kan basıncı seviyelerinin kontrolünde etkili olan önemli bir amino asit içermektedir.

Gördüğünüz gibi, arterleriniz ve tüm kardiyovasküler sisteminiz için gerçekten faydalı yiyecekler de vardır.

Bunları düzenli olarak tüketmeye çalışın, sağlıklı ve dengeli bir beslenme ile de bunu desteklemeyi unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: