Çalışan bir anneyim çocuğum benden yemek istemiyor ! Yemek yedirmek işkence, çocuğumdan ayrıldığım için çok üzülüyorum? Diyorsanız Yrd. Doç. Dr. Hayri Gözlükgiller sizler için yazdı

Çalışan bir anneyim çocuğum benden yemek istemiyor ! Yemek yedirmek işkence, çocuğumdan ayrıldığım için çok üzülüyorum? Diyorsanız Yrd. Doç. Dr. Hayri Gözlükgiller sizler için yazdı

 

Erken dönemde çalışma hayatına geri dönen annelerde duygu karmaşası, akıl tutulması yaşanmaktadır. Çalışma hayatına hazır mısınız? Çocuğunuzdan ayrılmaya hazır mısınız? Vicdan azabı çekmek zor! Eğer çocuğunuz siz işe gittiğiniz için protesto ediyor ve 15 günü aşan sürelerle bu devam ediyorsa, işten ayrılın ya da izin alın çünkü bu dönemler bir daha elinize geçmeyecek.

 

Çocukların fıtrat gereği anneye mutlak ihtiyacı olduğu dönem ilk 1 yaştır. Ola ki anne erken dönem işe başlamak zorunda kalırsa, çocukta anneye karşı tepkiler oluşmasına yol açmaktadır. Çocuk, ‘Ben anneme ne yaptım ki beni bırakıp gitti’ tarzı özgüven eksikliğine yol açan düşünceler geliştirmektedir. ‘Çocuğum sürekli açmış gibi geliyor’. ‘Ben iyi annelik yapamıyor muyum ? ‘ gibi derin kaygılar hem annenin psikolojisini bozar, hem de çocuğa karşı vicdan azabının derinleşmesine yol açar. Bu sebeple, çocuğa karşı annenin tavırları emin olmalıdır ki, çocukta özgüven eksikliği olmasın. Unutmayın ki, siz beslenme uzmanı değil, annesiniz. Hata yapma hakkınız var. Çocuğum aç kalacağı hissi yerine, ben bu işi yapıyorum, elimden geldiğince uğraşıyorum rahatlığı içinde olmalıdır.

 

Çocuğuma yemek yedirirken televizyon ya da ipad açabilir miyim?

 

Çocuğun doğal ihtiyaçları ve sonradan edinilmiş ihtiyaçları vardır.  Televizyon fıtri bir ihtiyaç değildir. Annelerin verdiği en belirgin tavizlerden birisidir. Sağlıklı çocukta böyle bir şeye gerek yoktur, fakat gelişimi geri ve hasta çocuk grubuna giren çocuklarda ( günlük yeme değerlerine 10 üzerinden 1 değer verildiğinde 3 ve 6 değerlerde ), günlük 30 dakikayı geçmemek üzere televizyona izin verilebilir.

 

Yrd. Doç. Dr. Hayri Gözlükgiller
www.marifetlikadinlar.net için Yrd. Doç. Dr. Hayri Gözlükgiller tarafından hazırlanmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: